Dit is vooral gericht op het oplossen van conflicten binnen een organisatie, bijvoorbeeld het management, met de aandeelhouders, verschillende commissies of de directie. Ook kan het oplossen van problemen zijn met buitenstaanders van het bedrijf, zoals leveranciers, klanten of andere betrokken partijen die niet direct bij het desbetreffende bedrijf horen. Hier gaat het dus alleen om conflicten en niet iets met arbeidsovereenkomsten, daar hebben we een ander aspect voor.

Voorbeeld van bedrijf mediation

Twee bedrijven hebben een conflict over een niet betaalde factuur van een hoog bedrag. De bedrijven hadden allebei belang bij elkaar, de ene kreeg verschillende nodige producten en de andere verdiende er leuke omzet aan. Op een dag wilde het ene bedrijf niet meer betalen door wat misverstanden.

Na wat gesprekken kwamen ze er achter dat het lag aan onuitgesproken zaken. Ze waren op sommige vlakken de beste partners maar op andere vlakken concurrenten. Na hier goede afspraken en overeenkomsten over te maken was de relatie hersteld en de factuur werd nu ook zonder moeite betaald.

Gesprek-mannen-bedrijven-ruzie