Er zijn vaak veel ruzies of emoties bij het verkrijgen van een erfenis als familie. Er is natuurlijk verdriet over het verliezen van de desbetreffende persoon, maar er zullen ook in sommige gevallen mensen blij zijn met de erfenis. Als het testament niet eerlijk (in opinie van de erfgenamen) is verdeeld kan hier veel conflicten over komen.

Waarom conflicten bij een erfenis?

Een erfenis kan pas worden verdeeld en dus ook verkregen worden op het moment dat iedereen die recht er mee instemt. Dit betekent dus dat op het moment van pijn en verdriet en toch beslissing moeten worden genomen. Dit is lastig maar het maakt alles nog lastiger op het moment dat de rechtmatige niet goed met elkaar overweg kunnen.

U kunt natuurlijk altijd kiezen om naar een rechter te stappen en de zaak aan hem voorleggen. U legt dan de beslissing bij iemand anders neer. Daarnaast kunt u kiezen om de hulp in te schakelen van een mediator. Deze is neutraal en deskundig en daarom een goede oplossing in dit soort gevallen.

Het grote voordeel is dat u zelf met de rechtmatige de beslissing in handen heeft en dus ook zelf verantwoordelijk bent voor het goed verlopen en snel oplossen van het probleem. Een mediator kijkt ook naar de gevoelens, emoties en de gehele situatie en houd hier dus ook rekening mee.

overeenkomst-geld-erfenis