Het is altijd een lastige periode, naast natuurlijk dat u en uw ex partner afscheid nemen van elkaar komen er vaak veel meer dingen bij kijken. Om te beginnen natuurlijk afspraken over de woning, de spullen die er in staan, alle andere bezittingen en als u kinderen heeft daarover ook! Mediation kan u hier goed door heen helpen.

Wat heeft u er aan?

Moeder-Dochter-Water

Mediation is een andere manier voor het uitvechten van een echtscheiding bij een rechter. Meestal verslechterd de relatie tussen beiden partijen omdat elk zijn/haar eigen belangen representeert met eigen advocaten met het doel om te winnen.

In het geval van bemiddeling gaan beiden partijen in samenwerking met een mediator opzoek naar een oplossing die aanvaardbaar is voor beiden kanten. De mediator is neutraal en bewaakt de voortgang van het gesprek.

Om te beginnen is er een intakegesprek waar beiden partijen een overeenkomst moeten tekenen waarin staat dat de gesprekken vertrouwelijk zijn. Het is vrijblijvend om deel te nemen, en aan het einde van het proces wordt er een overeenkomst getekend waarin de oplossing en afspraken staan. Als er kinderen n het spel zijn wordt hier een apart plan voor opgesteld en ondertekend.

Vader-Zoon-Buiten